Tuesday, January 21, 2014

Voda = Voda, Pivo = Laško PivoVoda je voda. Je tako? Ok, tu niso zdaj vključene vode z okusi in dodatnimi cukrčki, pač pa igra vlogo samo voda… tista brez okusa s priokusam klora in še nevemčesa.

Danes nekdo ni mogel spati (Mojca, ne skrb, krivda ni tvoja… beri nadaljevanje ) ker (!)… so mu živce najedale dve plastenki vode, ki so najbrž plesale in zelo ropotale na pisalni mizi. Zala in Oda. Hja… nekako tako, kot šlogarke prerokujejo iz skodelice kave in ti recimo napovejo prihodnost, tako je nekdoprerokoval oz. karkolpačže mojo preteklost iz dveh praznih flašk vode. Genij, ha? In nekaj mu ni dalo miru… le kaj?

“Skos že gledam te dve flaški. Kr ne data mi mir. Pa veš zakaj?”


Flaški sta izdali, da sem imela moški obisk. Uff… prav zanimalo me je, po čem to sklepanje. Opala, se popravljam - od kod takšen rezultat, ki ga je pokazalo prerokovanje za preteklost iz dveh praznih flašk vode. In ja…

Če si privrženec Laškemu pivu NE MOREŠ in NE PIJEŠ Zale, ki je Unionova. Ker ne pijem Uniona, potem baje ne pijem Zale, kar pomeni, da Zala ni moja. Sam, res… čigava pa je? Ok, tale je bila malo bosa. Res, da nikoli ne bi pila Uniona, če bi imela na razpolago oba - Laško in Union, ampak če ne bi bilo druga, bi ga prav tako. Hja… v sili še hudič muhe žre. Ampak voda???

Voda je pač voda. Dokler ne zaznam kakšnih posebnih razlik med ‘vodami’, bom pila vse, ko pa bom prišla do spoznanj, da mi je Zalina voda bolj dobra od Ode ali katere koli druge že, pa se bom magar pri vodah ‘vrgla’ na Union. Ampak pivo…Laško bo pa še vedno zakon!

Vsa ta domišljija in povezava med vodo in pivom… Laškem in Unionu… Odo in Zalo je le eno brezvezno prcanje in ‘preganjanje’ ljubusumja… ljubusumje in domišljija pač ne gresta najbolj skupaj. Iz mušice nastane najmanj mamut v pajkicah. Joooooj no!

No comments:

Post a Comment